Nu de eerste persconferenties er op zitten worden ook de eerste clichés en trends op het Mobile World Congress duidelijk. Want hoewel elke smartphonefabrikant zijn uiterste best doet, soms zijn er toch dingen die we overal zien terugkomen.

1. 360° graden & VR

Samsung zet dit jaar duidelijk overheersend de toon met de uitrol van hun VR gear als accessoire voor de Samsung Galaxy S7, S6 en Note 5 (je krijgt hem trouwens gratis erbij als je een Galaxy S7 pre-ordert binnenkort en Mark Zuckerberg kwam in eigen persoon op de Samsung persconferentie een speech geven pro-VR.  Maar eigenlijk zien we dit wel meer terugkomen. LG heeft ook een gelijkaardige gear en Microsoft zet al even in op de Hololens.

2. Onze smartphone heeft de grootste/beste….

Zowel Samsung als Sony zetten zwaar in op de kwaliteit van camera’s, maar als je allebei tegelijk lanceert is het natuurlijk makkelijk zeggen dat je de beste bent. Niemand heeft de kans gehad ze te vergelijken.

Samsung maakte er wel een punt van om uitgebreid aan te tonen hoeveel hun camera wel niet beter was dan die van de iPhone 6s. Vrienden zullen het blijkbaar nooit worden.

3. Ons product gaat de markt veranderen

Huawei beweert met hun Matebook een nieuw tijdperk voor de Windows 10 2-1 toestellen te lanceren. LG gaat de smartphone markt revolutioneren met een smartphone die je uit verschillende componenten zelf kunt opbouwen, terwijl Samsung samen met Facebook ons allemaal de virtuele wereld gaat doen leren kennen.

Grote ambities, maar zal het ook zo uitkomen? Voor Huawei zien we dat zeker zitten. De Matebook is wat prijzig maar zeker functioneel en prijzen dalen elk jaar natuurlijk.
Ook LG brengt best wel een origineel concept op de markt dat misschien wel eens zou kunnen aanslaan.
Hekkensluiters van haalbaarheid zijn voor ons met ruime voorsprong echter Samsung en Facebook. De S7 heeft dan wel een kick-ass camera, maar we zien mensen echt niet hypen op de VR gear en zeker niet voor langer dan een half uurtje.

4. De apps komen eraan (Microsoft)

Microsoft roept het al bij elk event sinds Windows 10 er is. “De universele apps komen er binnenkort massaal aan”. We hopen het ook maar. Na al die tijd begint het wat moeilijk om het naar de buitenwereld geloofwaardig verkocht te krijgen natuurlijk.

 

Comments

comments