We hebben het al eerder gezegd bij de lancering van de Acer Liquid Jade Z en we kregen het op MWC 16 in Barcelona nog eens bevestigd: Acer heeft zijn zinnen gezet op de Belgische budgetmarkt van Androidtoestellen. Tijdens het MWC-congres kondigden ze niet alleen die nieuwste telg van de Liquid Z-familie aan, er kwam ineens een hele nieuwe zijtak voor de Z-toestellen: de Zest serie. Met de Acer Liquid Z6305 (€ 249) , Acer Zest (€ 109) en Liquid Zest 4G (€ 149) mogen de budgettoestellen van grote merken zoals Samsung en Huawei zich zenuwachtig beginnen voelen, want de nieuwe Acers zien er heus niet zo goedkoop uit als ze zijn. 

Liquid Z (€ 249)

ACER MWC16De nieuwe Liquid Z gaat verder waar de Jade Z (zie onze eerdere review) stopte. Net als zijn voorganger krijg je er om te beginnen wat handige extra apps bij om onder meer de prestaties beter in de gaten te houden en een aantal veiligheidsopties voor kinderen. Opvallendste nieuwe extra daar is de Acer BluelightShield die ingebouwd wordt. ‘Blauw licht’ zou aanleiding geven tot slaapstoornissen en aanverwanten door smartphone gebruik, maar recent duiken er zeker voor Android meer en meer filterapps op. Genoeg reden voor Acer om het er standaard in te steken blijkbaar.

Wanneer we je zeggen dat de nieuwe Acer Liquid een 64-bits, octa-core MediaTek MT6753-processor van 1,3 GHz. en 3 GB RAM heeft, zal je dat waarschijnlijk niet veel zeggen. De echte techneuten die daaraan uitkunnen kopen in de regels duurdere toestellen dan de Acer budgetphones. Laten we je geruststellen door te zeggen dat het alle basisprogramma’s hoort te kunnen draaien. Wat we wel graag apart benadrukken is de 4000 mAh-batterij want dat is véél zelfs als je het vergelijkt met de klassemodellen van de grotere merken. Kortweg, de batterijduur van deze smartphone zou normaal gesproken een droom moeten zijn.

Acer Zest (€ 109) en Liquid Zest 4G (€ 149)

acer MWC16Nu bedrijven zoals Huawei en Samsung ook al smartphones uitspuwen aan minder dan € 100, brengt dat Acer als budgetmerk natuurlijk wel in een lastig parket. Wellicht daarom komt er nu ook de Zest reeks. Deze toestellen, die toch nog vlotjes de helft van hun grote broer de Liquid Z kosten,  komen standaard met de laatste versie van Android (6.0) en zijn verkrijgbaar in de classy modellen ‘Midnight Black’ en ‘Daylight White’. Als je 4G wil moet je wel een extra € 40 opleggen. Acer beweert dat je op deze toestellen deftig zult kunnen muziek luisteren en fotograferen. Als dat zou lukken tegen deze prijzen gaan we dat ten zeerste verwelkomen, maar dat willen we toch eerst zelf uittesten voor we dat gaan geloven.

Comments

comments