Bongo is een brutale, grappige en superintelligente aap. Wie een sms’je stuurt naar 3500, krijgt binnen enkele minuten een antwoord. Je kan Bongo alles vragen: van treintijden, weetjes en weersvoorspellingen tot en met liefdesvragen. Een sms’je sturen kost drie euro. Het Australische bedrijf Crowd Mobile biedt nu ook zijn populaire dienst Bongo aan in België. Bongo is ’s werelds grootste sms-entertainmentservice die op al je vragen antwoordt en razend populair is onder jongeren.

Wat is Bongo?

Bongo is een sms-informatieservice. Het is de nieuwste manier om direct informatie te verkrijgen via de mobiele telefoon en werkt op alle mobiele netwerken in België. Vragen via sms die naar 3500 worden gestuurd, worden binnen enkele minuten beantwoord. De totale kost bedraagt drie euro per verzonden bericht. Bongo is beperkt tot één sms per antwoord, wat gelijk is aan 160 karakters.

bongo2

Altijd leuk als je vriendin haar ouders je eens Bongo’en ipv Googlen?

Wat vragen mensen aan Bongo?

De populairste vragen die worden gesteld, zijn de zogenaamde ‘ego-vragen’ waarbij klanten hun volledige naam en woonplaats sms’en. Bongo stuurt je dan binnen een paar minuten terug wat hij allemaal over je weet. Op de tweede plaats staan ‘liefdesvragen’. Gebruikers stellen vragen over relaties of over wie verliefd op hen is. Andere populaire vragen zijn: “Wanneer zal ik trouwen?”, “Hoeveel kinderen zal ik hebben?” of eender welke informatie die Bongo weet over de gebruikers, zoals met welke vrienden ze uitgaan, op welke school ze zitten etc. Bongo werkt dankzij een groot aantal intelligente researchers en een zeer geraffineerde software met een enorme database. Bongo beantwoordt wereldwijd zo’n achthonderdduizend vragen per maand en is reeds beschikbaar in 29 landen en 23 talen.

Onze ervaring: niet zo geweldig

IMG_1203

Sorry Bongo, Google is behulpzamer (en neemt cookies ipv bananen)

Wij hadden een iets meer atypische vraag voor Bongo. Wij vroegen hem wanneer het zwembad in Tessenderlo open was. Na 6 minuten hadden we een min of meer correct antwoord. Bongo wist wanneer het zwembad open ging en sloot, maar hield wel geen rekening met het feit dat het zwembad tussenin soms ook gesloten is. In realiteit is het zwembad open van 7u tot 9u, 12u tot 13u en afhankelijk van de weekdag nog tot 19u30 of later… Bongo zei ons simpel weg van 7u tot 19u30 door de week. Toegegeven, het was een strikvraag.

Op de vraag om welk uur je zeker de trein moest nemen in Diest om voor 8u00 in Brussel-Noord te zijn, kregen we de vrijwel nutteloze reply dat we best voor 8u de trein nemen om de drukte te vermijden en zeker een zitplaats te hebben. Mijn ervaring is dan weer dat de trein van na 8u juist kalmer is maar ja…

Waar moet je op letten?

Bongo, stiekem ook een relatiestresstest?

Zoals bij alle sms-diensten moet je een oogje op je factuur houden. Als je een teken over de 140 euro’s gaat dan is dat ineens een volledige drie euro extra uiteraard. Aan de pluskant, het is geen abonnementsdienst dus je moet geen schrik hebben voor onverwachte hoge rekening naderhand, je betaalt per gestuurd smsje.

En zoals bleek uit onze testen, ga niet blindelings op het Bongo antwoord af als het voor iets op vlak van openingsuren is.

Iets voor jou?

Is het iets voor jou? Dat moet jij voor jezelf uitmaken. Uiteindelijk is drie euro per sms best wel een redelijke som voor iets dat je ook kunt Googlen. Aan de andere kant zijn er ook nog genoeg mensen die geld uitgeven aan kansspelletjes en waarzeggers via sms-diensten, dus er zal wel een markt voor zijn. Met de nodige sfeer en al dan niet nodige hoeveelheid alcohol kunnen er ongetwijfeld wel grappige antwoorden uit komen.

Comments

comments