De eerste editie van BrandBazaar, een beurs waar journalisten en bloggers nieuwe producten kunnen leren kennen, viel goed in de smaak. Zeven dingen bleven ons het meest mee bij: COOD-E die je, semi-legaal maar volledig veilig, Popcorn Time laat kijken; een PC op een stokje via HDMI; de iRobot die voor je stofzuigt; de Logi Circle die je de avonturen van je huisdier voor je samenvat; de Sphero BB-8 die Star Wars-fans verleidt en nieuwe generaties van Pebble’s en E-bikes. 

Met de legale COOD-E kijk je gratis en veilig naar Popcorn Time e.a.

coode-tvboxCOOD-E is vergelijkbaar met Apple TV, maar beperkt zich tot het vereenvoudigen van streamingdiensten. Via je COOD-E box kun je streamingdiensten zoals Popcorn Time eenvoudig bekijken op je eigen TV, en dit zonder dat je je computer erbij moet betrekken. Dat laatste is een noemenswaardige meerwaarde, want het nadeel aan gratis streamingdiensten zoals Popcorn Time is dat er snel discussies zijn over hun veiligheid. Aangezien COOD-E echter alleen dingen streamt en dus niets opslaat op je computer, zit je ineens een stuk veiliger. Als bonusje moet je geen extra software installeren op je computer en moet je je dus ook geen zorgen meer maken over spy- of malware. Jups, we kijken absoluut uit naar een kans om dit toestel zelf te kunnen reviewen.

www.cood-e.com 

product_nexxtpcNEXXT PC on a stick voor €159

De NEXXT PC is niet veel groter dan een Google ChromeCast. Het maakt echter van een enkel scherm met een HDMI-poort een volwaardige (doch heel basis) Windows 10-PC. De specificaties zijn gezien de prijs best nog wel oké: 2 GB DDR3 RAM-geheugen, een flash opslag van 32 GB die je via een een microSD kaart kunt uitbreiden tot maximaal 128 GB, een 1,33 GHz Quad-core processor en een Intel HD Graphics videokaartje. Toegegeven, je zal er niet zwaar mee gaan gamen (behalve een beetje kaartleggen en browserspelletjes dan toch), maar voor de basis Windows-toepassingen voor kantoorgebruik en de huis- en tuinwerkjes kom je er wel mee toe. Je kan externe toepassingen eraan toevoegen via de WiFi, Bluetooth 4.0, USB poort, of micro-USB poort.

Je zal nog nog steeds een toetsenbord en muis moeten aankopen, maar gezien het feit dat alle nieuwe schermen met HDMI komen, kun je nu wel rekenen dat iedereen voor € 200 à € 250 zijn scherm kan ombouwen tot een basis computer.

www.nexxtpc.com

robotNooit meer ruzie over wie stofzuigt dankzij iRobot

Klein maar fijn, de stofzuigrobots van iRobot nemen dit huishoudtaakje met plezier van je over. We zagen hun goedkoopste model vakkundig rijstkorrels opruimen terwijl het geen enkele keer van het platformpje waarop het stond afviel. iRobot heeft niet alleen de nodige intelligentie om te weten waar een dodelijke afgrond is, maar ook om tijdig terug te keren naar het herlaadstation indien de batterij (90 minuten) uitgeput dreigt te geraken. De plooibare borstel komt ook onder de iRobot uit, zodat de iRobot ook in de hoekjes geraakt. Prijzen variëren tussen de € 300 en € 900 maar laat ons eerlijk zijn: kun je een prijs plaatsen op het gemak van niet meer te moeten stofzuigen?

Kun je niet wachten op onze review? Je kan er morgen al eentje in huis hebben. Klik hier.

Logi CircleKrijg een samenvatting van de laatste 24 uur van je huisdier dankzij de Logi Circle

Met de Logi Circle zet Logitech in op huisbewaking. Met deze kleine webcam, die je met een mount (schroeven of magnetische grip) bevestigt, kun je je huis op afstand in de gaten houden. Omdat het nogal moeilijk is om 12 uur beeldmateriaal te overlopen elke dag, brengt Logitech een softwarepakket dat de hoogtepunten van de dag voor jou samenvat. Op die manier weet jij wat je huisdier die dag heeft uitgespookt. Indien nodig is er de mogelijkheid om via de ingebouwde microfoon en luidspreker te communiceren met het thuisfront. Al is het maar af te vragen hoe je kat of een inbreker gaat reageren op een stemmetje uit een webcam.

Doodnieuwsgierig wat je huisdier uitsteekt als je weg bent? Bestel er dan snel eentje. 

StarWarsfans lopen storm voor de Sphero BB-8. Twee maal kopen: eentje om te spelen, eentje voor mint-condition
bb-8_2

Sphero kennen we al langer als de producent van leuke gadgets die je met je smartphone of tablet kan bedienen. Met de Sphere BB-8 mikken ze echter op de Star Wars-fan en dat rendeert duidelijk. De voorraad slinkt in België en Nederland razendsnel, wist de vertegenwoordiger ons te vertellen. “Er is een groep, ik vermoed de oudere Star Wars-fans,  die hem gewoon twee keer koopt. Eentje om met het gezin te spelen en eentje om als verzamelstuk in de originele verpakking te houden.

De Sphero BB-8 wist ons op het eerste zicht al te bekoren. De camera die er bovenop komt geeft je de mogelijkheid om eerst een videobericht in te spreken dat je in een tweede opname dan kunt toevoegen als een hologramprojectie in de sfeer van de hologramboodschap van prinses Leia aan Obi-Wan Kenobi in de eerste Star Wars-film. Nostalgie alom, maar dat mag wel voor € 169,95.

Mensen die hem zeker nog willen hebben vooraleer de voorraad opdroogt: toen we dit artikel schreven kon je hem nog bestellen uit voorraad bij CoolBlue. 

IMG_1081

Links de originele Pebble, rechts de nieuwe Pebble Time

De nieuwe generatie Pebble’s is er

De originele Pebble was een trendzetter, ineens was iedereen bezig met smartwatches en andere wearables. Ondertussen is Pebble aan zijn tweede generatie toe: de Pebble Time. Pebble Time komt met een kleurenscherm en een heel nieuwe interface die meer een tijdslijn gevoel geeft. Net als zijn voorganger komt Pebble Time zowel in een gewone als in een metalen editie. Het laatste lid van de Pebble familie, de Pebble Round, is helaas nog niet beschikbaar in België. De andere Pebble’s zijn al geruime tijd beschikbaar in België, als je er eentje wilt vind je ze hier.

IMG_1097E-bikes nu ook voor jongeren?

Ons laatste gadget brengt ons wat buiten onze comfortzone, maar de e-bikes trokken toch echt wel onze aandacht. Elektronische fietsen worden voornamelijk gericht op ouderen, maar Cortina richt zich specifiek op jongeren. Het is even wennen, maar een elektronische fiets reed verrassend aangenaam eens we er gewend aan waren. Ze zijn om wettelijke redenen wel beperkt tot 25 km/uur, dus soms vertraag je wel wanneer je overschakelt op de elektronische motor.

Hoeveel kotstudenten of jongeren liever € 1 600 investeren in een e-bike dan in een scooter is voor ons echter nog maar de vraag.

www.cortinafietsen.nl

Comments

comments