Met roots in Nederland is Cortina een voorloper voor de nieuwe generatie van e-bikes. Zij mikken met jongere ‘hippere’ e-bikes op het jongere segment van de markt. Ze zetten dit verder met de lancering van de Cortina Smartbike. Deze e-bike kan communiceren via het internet met een app op je smartphone. Op die manier houd je bij hoeveel je fietst, wanneer het tijd is om je e-bike te herladen, waar je hem achtergelaten hebt of waar hij heen is als hij gestolen zou zijn. Voor een fiets van  € 1 899 is dat laatste zeker een gewaardeerde functie. 

Het is een fors bedrag dat je investeert voor zo een e-bike, je bent al vlotjes tussen de € 1 500 en € 2 000 euro kwijt. Dankzij de ingebouwde chip en de koppeling aan een app op de smartphone kunnen de eigenaars van de Cortina Smartbike altijd de actuele locatie van hun e-bike zien. Dit is het resultaat van twee jaar hard werk bij Trafecy, hard werk dat gewaardeerd werd door Cortina, die het product maar al te graag toevoegde aan hun e-bikes.

Aanvulling op bestaand Cortina aanbod

Als specialist op het gebied van stadsfietsen, is de Cortina SmartBike een prachtige toevoeging aan onze collectie”, vertelt Wilco Kruitbosch van Cortina. “We willen blijven vernieuwen met onze fietsen en spelen daarbij in op de behoeften van de gebruikers. De SmartBike is niet alleen een perfecte oplossing voor het diefstalprobleem van fietsen, maar past bovendien helemaal bij de ‘24/7 online’-lifestyle van jongvolwassenen van dit moment.

Meer dan antidiefstal

Toch is de Cortina SmartBike niet alleen een antidiefstalproduct, benadrukt Niels Penning van Tracefy: “Je kunt bijvoorbeeld ook het aantal gereden kilometers en verbrande calorieën bijhouden. De app geeft meldingen dat de accu opgeladen moet worden of wanneer je e-bike een servicebeurt nodig heeft. Deze features zullen in de toekomst nog verder uitgebreid worden.

Op zoek naar 100 testers

Cortina en Tracefy zijn vanaf nu op zoek naar 100 consumenten die de Cortina SmartBike willen testen. Deze Cortina SmartBike is gebaseerd op de populaire Cortina Ecomo U5-model. De Cortina SmartBike is voor dames verkrijgbaar in twee kleuren en voor heren in één kleur. De Cortina SmartBike kost €1899 (incl. SmartBike- module ter waarde van €100) en zal voor de pilot-deelnemers geen meerprijs hebben t.o.v. bijvoorbeeld een gewone Cortina Ecomo U5. Inschrijven kan vanaf nu via www.cortinasmartbike.nl

Comments

comments