Dragon Ball Z was ruim 10 jaar geleden een van de opkomende animeseries. Terend op de populariteit van karakters zoals de wat naïeve maar goedhartige Goku en de altijd norse Vegeta werden reeds meerdere games gelanceerd. Met Dragon Ball Xenoverse mikt Bundai (succesvol) op diegenen die de Dragon Ball Z serie destijds gevolgd hebben of later hebben bijgekeken toen de reeks zijn welverdiende plek onder de animeklassiekers behaalde. Spelers die de reeks nog nooit gezien hebben kunnen echter perfect meevolgen, hoewel ze een aantal inside verhalen gaan missen (en dus best eens bijkijken naderhand). Na een eerste week rondspelen in Dragon Ball Xenoverse, wordt het tijd voor een eerste terugblik.

De Dragon Ball Xenoverse verhaallijn: tijdreisparadoxen op zijn best

Bron: www.consoleshop.be

We all remember Shenron and Trunks right?

Dragon Ball Xenoverse speelt zich af in de tijdslijn van de ‘Dragon Ball Z’ serie en de spinoff reeks ‘Dragon Ball Z Grand Tour’. Trunks, een karakter dat in ‘Dragon Ball Z’ reeds een tijdsreiziger was, werkt voor de Supreme Kai of Time om de tijdslijn te beschermen. Wanneer zijn missies echter zijn eigen tijdslijn doorkruisen kan hij niet meer zelf ingrijpen. Daarop verzamelt hij de Dragon Balls en wenst voor de legendarische magische draak Shenron om een nieuwe bondgenoot in zijn strijd, waarop Shenron beroep doet op jou.

De tijdslijn van het verhaal volgt die van de series en jij groeit ook samen met de karakters in kracht. Opvallend is de moeite die Dunbai heeft genomen om de scenes uit de animereeks mee te brengen naar het spel. Als je destijds gewend was de serie online te volgen is het een aangename verrassing om sommige scenes nu in HD te kunnen zien.

Vecht met en tegen de klassiekers uit de ‘Dragon Ball Z’-serie

Goku vs Vegeta voor de eerste keer: nostalgie alom

Goku vs Vegeta voor de eerste keer: nostalgie alom

Tijdens de hoofdquests zul je af en toe wel tegen een muur lopen omdat je level te laag is. Gelukkig zijn er een aantal sidequests die je kunt blijven herspelen om te levelen. Tijdens deze quests kun je ook personages uit de serie als versterking meenemen (wat in het begin zeker nodig is), naarmate je in een hoger level geraakt, worden er ook steeds meer personages beschikbaar om mee te nemen op de quests.

Eventueel kun je tijdens die sidequests ook je eigen karakter inruilen voor een van de personages uit ‘Dragon Ball Z’ die je al hebt vrijgespeeld.

Tot slot kun je ook gaandeweg karakters vrijspelen die je kunt aanspreken om in training te gaan. Elke keer als je hen verslaat leren ze je een nieuwe unieke move als beloning.

Dragon Ball Xenoverse server: het multiplayer aspect

Natuurlijk wordt dat na een tijdje ook eentonig om altijd alleen en met dezelfde karakters te spelen, ook al kun je al eens afwisselen tussen je eigen karakter en de personages uit DragonBall Z. Want je kan pas een tweede karakter maken zonder je vorige te wissen nadat je het spel hebt uitgespeeld, zo blijkt.

Als je echter beschikt over een PlayStation Plus abonnement, kun je ook inloggen op DragonBall Xenoverse server waarop je online kunt spelen met en tegen anderen. Ofwel kun je samen de sidequests spelen, ofwel ga je het duel aan met elkaar (1 vs 1, 2 vs 2 of 3 vs 3). Toegegeven, de interface kon iets gebruiksvriendelijker, maar dat is iets om op terug te komen in de game review en niet bij de eerste indrukken.

Gameplay in Dragon Ball Xenoverse

Zoals bij de meeste games is het in het begin even wennen eer je weet hoe je de controller moet bedienen voor dit specifieke spel. Gelukkig bouwt het spel langzaam op en is er in het begin een handige tutorial die je steeds terug kan opvragen.

Op welk vlak onderscheidt het spel zich van de klassieke fighters en andere DragonBall Z spellen? Wel, je kan je eigen touches leggen op je karakter door zoals in RPG’s je ervaring te gebruiken om je stijl te ontwikkelen.

Speel je de klassieke (Super)Sayain? Dan zul je sowieso je Ki-stats grondig omhoog moeten boosten, waarna je de keuze moet maken tussen ofwel fysieke aanvallen ofwel afstandsaanvallen afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Speel je echter met een Namek als ras? Dan wil je misschien overwegen hun snelle staminaregeneratie uitbuiten door te de staminastatistieken te maximaliseren en je techniek te passeren op de Kaioken techniek die een uitgebreide staminabasis nodig hebben.

Dragon Ball Z eerste indruk

Vandaag besteld, morgen in huis

Vandaag besteld, morgen in huis

Eens gewend aan de controller is het een redelijk intuïtief spel. Je moet er niet overdreven diepzinnig over nadenken maar tot nu toe is het best een interessante verhaallijn, zeker als je destijds een DragonBall Z fan was. Het ideale spel om ’s avonds rustig mee af te reageren of even de dag rustig af te sluiten, hoewel ik eerlijk gezegd toch al een paar keer minder dan rustig was bij de iets spannendere gevechten.

Kortom, een aanrader voor elke Dragon Ball Z fan die een Playstation, Xbox of … heeft.

In de komende weken (maanden afhankelijk van de tijd die ik vind om het uit te spelen), komt er nog een uitgebreidere review. Als je interesse hebt hierin kun je best de blog volgen op Facebook, mij volgen op Twitter of je inschrijven op de nieuwsbrief.

Zit je nog met vragen of opmerkingen kun je die uiteraard ook hieronder kwijt of via Facebook of Twitter. Wil je het zelf ervaren? Dragon Ball Xenoverse kan morgen al bij je thuis geleverd worden als je shopt bij CoolBlue!

 

Comments

comments