Deze week lanceerde EA Sports FIFA 16, het nieuwste spel in de populaire voetbalreeks. Er zijn heel wat nieuwe en innovatieve aanpassingen gebeurd waar we alvast naar willen vooruitblikken. Zo komt er de nieuwe FIFA trainer om het niveau van elke speler omhoog te trekken en introduceert EA Sports nationale dameselftallen, want waarom zouden vrouwen niet mogen meespelen?

De eerste veranderingen merk je op in de verdediging, dankzij meer dan 25 aanpassingen in de motoriek van de spelers, is er veel meer balans tussen aanval en verdediging. Ook het tackelen werd volledig herzien, zo kan je nu nep- en staande tackles uitvoeren of juist met je volledige lichaam de bal proberen te bemachtigen. Zie je dat het toch misgaat? Dan kan je de tackle gewoon annuleren.

Ook op het middenveld mag je enkele nieuwigheden verwachten, zo kan je gebruik maken van ‘slim onderscheppen’, een functie die je spelers in staat stelt om aanvalsopties en openingen af te dekken. Wanneer je in balbezit komt, kan je gebruik maken van het passen op doel, waarbij je een veel hogere nauwkeurigheid krijgt bij het passen.

Dit jaar kijken we naar elke afzonderlijke rol op het veld, evalueren we waar we, na alle reacties van de fans, innovaties wilden doorvoeren en ontwikkelen we het meest evenwichtige en spannende voetbalspel in de lange geschiedenis van de EA SPORTS FIFA-serie – David Rutter (Vp/GM EA SPORTS FIFA)

FIFA Trainer

Ongeacht jouw niveau van spelen, de FIFA Trainer is er voor iedereen. Het trainingssysteem maakt gebruik van de context in het spel om spelers nieuwe opties te geven. Zo kan je spelenderwijs leren. De trainer zal, afhankelijk van je positie en niveau de meest passende opties tonen.
Het grote voordeel van deze trainer is dat hij zich mee ontwikkelt met jouw spelkwaliteiten en dus steeds met nieuwe opties en voorstellen zal komen, gaande van basisbewegingen tot hints met een grotere diepgang.

Women

FIFA 16 innoveert: voor het eerst in de serie zijn er ook dameselftallen opgenomen in het spel. Het gaat voorlopig over 12 nationale teams (Australië, Brazilië, Canada, China, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Spanje, Zweden en de VS). De vrouwenploegen worden in verschillende speltypen ondersteund zoals de aftrap, offline tornooien en vriendschappelijke online wedstrijden (afhankelijk van het platform waarop je speelt).

FIFA 16 kan nu al gereserveerd worden via de website van EA Sports in standard, deluxe of super deluxe editie. In Europa zal het spel te verkrijgen zijn vanaf 24 september 2015 via Origin op PC, Xbox One, Xbox 360, Playstation 4 en Playstation 3.

Comments

comments