Het MWC (Mobile World Congress) is de jaarlijkse internationale hoogmis van de smartphoneliefhebbers. Vanuit heel de wereld verzamelt het kruin van de industrie in Barcelona om hun paradepaardjes voor net nieuwe jaar te presenteren. Dit jaar gaat ook GeekyTown er een kijkje nemen, de vraag is: wat neemt een blogger dan zoal mee? Voor journalisten in de mobiele sector is het MWC meer werk dan plezier. Met meer dan zes hallen en duizenden bezoekers is het niet alleen een logistieke uitdaging om op elke persconferentie op tijd te komen en elke stand af te gaan voor je terug naar huis moet, je moet tegelijk ook nog foto’s nemen en artikels schrijven. Een vakantie is iets anders. Gelukkig weten weten technologiejournalisten wel goed wat mee te nemen om de uitdaging aan te gaan. We geven jullie alvast een blik in ons arsenaal. 

Mijn strijdwapens voor MWC 2016:

  1. Acer Chromebook: een chromebook is best wel handig voor een blogger. Ze hebben vaak een scherpe prijs en je kunt er als blogger redelijk wat mee.
  2. Huawei Nexus 6: omdat je gewoon een smartphone met (batterij)power nodig hebt om MWC te overleven.
  3. iPhone 6: omdat … het mijn vaste smartphone is eigenlijk.
  4. Polar A360: omdat je toch echt wel wil weten hoeveel kilometers je aflegt in die waanzinnig grote hallen.
  5. LG HBS-800 headset: omdat de luchthaven en vliegreis zonder degelijke headset gewoon te wreed is voor een smartphonepersoon.
  6. Externe batterij: omdat je nooit genoeg herlaadkansen voor je smartphones kunt hebben.

Waarom deze 6 voor MWC?

Acer Chromebook

chromebookEen Chromebook kan veel voor (meestal) weinig geld. Deze Acer heeft mij twee jaar terug nog geen € 300 euro gekost en hij doet nog steeds dienst. Voor die prijs had je toen al een degelijk toestel. Goedwerkend touchscreen, SSD harde schijf en een batterij waar niet over te klagen valt.

Het nadeel? Er draait alleen Chrome op. Gelukkig kun je binnenkort met Chrome al foto’s bewerken, video’s bekijken en de basisbureautaken. Meer dan genoeg om je blog te kunnen onderhouden, je agenda te beheren en mails op te volgen. Benieuwd hoe hard we een ‘echte’ laptop gaan missen tijdens ons bezoek aan MWC

Na twee jaar is onze Chromebook al niet meer beschikbaar. Gelukkig is er een ruim assortiment van opvolgers. Klik hier om ze te leren kennen. 

Nexus 6nexus

De Nexus 6 is een beest van een smartphone met een batterij die bij zijn (belachelijk en soms storend groot) formaat past. Als je de uren weet die je daar gaat kloppen, steeds tweetend en postend op Facebook… Dan weet je dat je een smartphone wil met een batterij om U tegen te zetten. Dankzij de nieuwe micro USB C kabel laadt hij ook veel sneller op mocht je de 3450 mAh batterij toch leeg krijgen.

Met de 12 MP camera kun je leuke foto’s maken trouwens, maar de grootste meerwaarde is zijn ingebouwde NFC. Op een geekfest zoals MWC kun je immers gaan voor een digitale badge en zijn er een aantal toepassingen en inkomlijnen waar alles vlugger gaat omdat je gewoon met NFC kunt aftikken.

Leer meer over de Huawei Nexus 6

iPhone 6

appleEen smartphone is nooit genoeg want terwijl de ene bijlaadt heb je een andere nodig om verder te gaan uiteraard. Mijn iPhone 6 is al twee jaar mijn vaste smartphone waardoor hij altijd mijn trouwe backup is op events zoals deze. Daarnaast staan er ook een paar apps om bijvoorbeeld foto’s te watermerken en visitiekaartjes in te scannen waar ik de Android tegenhanger op vlak van gebruiksgemak ofwel nog niet gevonden heb, ofwel was deze betalend (en duurder dan zijn iPhone broertje).

In het verleden was de TomTom ook een lifesaver omdat deze offline mappen heeft en dus geen (duur internationaal) mobiel internet opvrat wanneer ik ergens bijna verdwaalde. Ondertussen kan ik dat vermijden door op voorhand Google maps offline beschikbaar te maken, maar laten we eerlijk zijn: de kans dat ik dat in de drukte vergeet is reëel.

Bekijk de huidige iPhone familie

Polar A360

Polar A360Tijdens mijn laatste bezoek aan MWC heb ik mij naderhand echt afgevraagd hoeveel kilometers ik wel te voet heb afgelegd. Vooral in de lange week erna waar ik leek te vergaan van de blaren die ik mee had gebracht uit Barcelona. Daarom heb ik deze keer (naast pleisters, een zalfje, goede sokken en schoenen) ook de Polar 360 mee. De Polar 360 is een van de review-items waarvan ik al snel doorhad dat ik deze voor mijzelf ging kopen nadat de reviewsample terug moest, dus we gebruiken het MWC als een laatste test voor we aan die review beginnen.

Bekijk de Polar A360 in detail

LG HBS-800

LG HBS-800Van al mijn tech items voor MWC 2016 is dit ongetwijfeld de oude getrouwe die ik al langer dan elke smartphone meesleur. Deze bluetooth headset van LG combineert een paar kenmerken die hem onmisbaar maken in het dagelijks leven als pendelaar, of dat nu op trein/station of een vliegtuig/luchthaven is.

Ten eerste blinkt hij uit in geluidsisolatie: dag vervelend geschreeuw van de baby 2 rijen achter me en hallo serie’tje dat ik aan het kijken ben op mijn smartphone of tablet. Daarnaast heeft ook de zeldzame eigenschap met twee toestellen tegelijk gekoppeld te kunnen zijn. Je kans dus perfect op je laptop/tablet een serie’tje volgen of wat muziek afspelen terwijl je smartphone op een plek ligt waar je het trilalarm zou missen (rugzak of binnenzak van je jas bv). Los van het feit dat de headset zelf zal beginnen trillen (vertrouw me, het is moeilijk te missen) zal hij ook ineens overschakelen van laptop/tablet naar smartphone geluid wanneer je met een druk op de hals opneemt. Je kan via dezelfde knoppen trouwens ook pauzeren of doorspoelen wat je aan het afspelen bent.

Externe batterijen

Gaande van een gigantische 10 000 mAh die ik via Kickstarter ooit gekocht heb tot twee kleintjes die ik destijds nog van Nokia gekregen. De Nexus 6 en iPhone zullen hun stroom goed kunnen gebruiken en hoewel een grote batterij handig is om ze te laten opladen in je rugzak of dergelijke is dat bijzonder ongemakkelijk sleuren op een persconferentie als je er tegelijk mee wilt tweeten. Voor die momenten heb ik dus de kleinere externe batterijen bij (hoewel die laatste roze/rode editie van Nokia een stuk minder discreet is dan hun zwarte modellen).

Op zoek naar een eigen externe batterij?

Nieuwsgierig naar wat we gaan vinden in op MWC 2016?

Hou dan zeker onze Facebookpagina en Twitter account in de gaten:


Comments

comments