Huawei Consumer Business Group (BG) kondigde afgelopen week de opening van haar Experience Center in het centrum van Brussel aan.  Het Huawei Experience Center in Brussel is het eerste center dat Huawei opent in Europa en ligt, toeval of niet, in het de Chinese wijk van Brussel. Namelijk op een steenworp van de Beurs van Brussel en vlak naast een charmant mangawinkeltje genaamd “Super Dragon Toys“. Beide winkels zijn in onze mening zeker een bezoekje waard. Vooral die van Huawei als je op zoek bent naar een nieuwe Android smartphone in eender welke prijsklasse. 

Hauwei enthousiast over België en Europa

Hudson Liu, Country Manager bij Huawei in België, is alvast enthousiast over de keuze van Huawei voor Brussel als uitval basis voor Europa « Brussel is de meest kosmopolitische stad in Europa, we zijn er dan ook van overtuigd dat we niet alleen de Belgische maar ook de Europese consument zullen aanspreken in Brussel ». Hij kan hiervoor op bijval rekenen van Dirk Pauwels, Director Huawei Consumer Business Group in België, hoewel deze toch eerder zijn focus op de Belgische markt houdt: « De opening in Brussel toont aan dat Huawei gelooft in de groei van het merk in België. We zijn ondertussen uitgegroeid tot de derde marktspeler in België. Het is belangrijk dat we in de ervaring van het merk investeren om onze verdere ambities waar te maken. Met de opening van het Experience Center willen we vooral onze relatie met de consument versterken, vandaar dat er ook een service center is ondergebracht » .
0. smartwatch

Focus op service: 3 jaar garantie in plaats van 2

Huawei legt sterk de nadruk op het ervaren van het merk. In het Experience Center kan de consument het volledige gamma smartphones, tablets en wearables aanraken, testen en ervaren. Het Huawei Experience Center zal ook een ruim gamma accessoires te koop aanbieden en opereert ook als Service Center. De service die er aangeboden wordt is dezelfde als de service die ook in de andere verkoopspunten wordt aangeboden: namelijk 3 jaar garantie op alle toestellen, 3 dagen repair & return en gratis pick-up en return.

Huawei geschiedenis

Huawei is al ruim 20 jaar actief in de telecomsector. De Huawei Consumer Business Group is een van de drie business groups van Huawei en biedt mobiele telefoons, mobiele breedbandapparaten, apparaten voor thuisgebruik en clouddiensten aan. In 2014 waren de producten en diensten van Huawei verkrijgbaar in meer dan 170 landen, waardoor het merk een derde van de wereldbevolking bedient. Datzelfde jaar verscheepte Huawei op twee bedrijven na de meeste smartphones ter wereld. Het merk beschikt ook over 18 R&D-centra in Europa en 3 R&D-sites in België.

Samen met haar Huawei Belgische Experience store is Huawei ook begonnen met haar sociale media kanalen uit te rollen in België. Uiteraard op Facebook, maar ook op  Twitter. Voor de klassieke vragen kun je  en als je technische problemen hebt met je toestel kun je  .

Onze indruk?

Het Huawei Experience Center heeft een zeker “Apple Store”-vibe, maar dan ook net niet. Dat neemt echter niet de focus weg van de kwaliteit/prijs verhouding van hun producten. De Huawei smartwatches zitten in een iets hogere prijscategorie, maar zowel hun smartphones als tablets vinden we terug in alle prijsklasses. Voor € 99 heb je een (zeer) basis Android smartphone die dankzij Huawei met 3 jaar garantie komt en voor € 199 zit je in dezelfde situatie met een basis tablet. Tegelijk bieden ze ook high-end toestellen aan zoals de Huawei P8 en de nieuwe Nexus.

Hoe dan ook versterkt Huawei hiermee hun belofte om naast prijs-kwaliteit ook op service in te zetten. 1 jaar extra garantie op een smartphone is handig extraatje, los van het feit dat ze hun beloftes qua prijs-kwaliteit ook ruim waarmaken. Als je dus in Brussel rondloopt en denkt een nieuwe smartphone te kopen, is de winkel zeker een bezoek waard, want ongeacht je prijsklasse zal je er een Androidtoestel naar jouw budget vinden.

Comments

comments