Het iMusic Bluetooth Kussen (beschikbaar bij MobileFun) is geen technisch hoogstandje, maar wel slim gevonden. Een luidspreker verwerkt in een kussen maakt een ideale partner voor zowel kotstudenten als reizigers maar ook voor zij die thuis in hun luie zetel of voor het slapen gaan even willen genieten van hun muziek zonder anderen (te veel) te storen en toch geen hoofdtelefoon of oortjes willen gebruiken.

Audio en micro-usb poort

Audio en micro-usb poort

Het concept achter het iMusic Bluetooth Kussen is relatief simpel: in een langwerpig kussen zit een kleine luidspreker verwerkt. Linksboven zit een kleine ritssluiting met daarin de audiokabel waarop de bluetoothontvanger is aangesloten. Deze ontvanger is eigenlijk niet meer dan een standaard bluetooth-audio-toestelletje: een aan-uit knop, een micro-usb-poort om te herladen en een audio-jack. Indien je ooit een ander toestel, boxen of oortjes wil aansluiten op bluetooth, kan je dit hier ook voor gebruiken.

Rustig genieten met het iMusic Bluetooth Kussen

Een kleine rits in de zijkant verbergt alles

Een kleine rits in de zijkant verbergt alles

Op zich werkt het iMusic Bluetooth Kussen schitterend, het is gewoon even de bluetoothontvanger aan zetten, terug dichtritsen en rustig je hoofd in het kussen leggen. Je hoort zelf ruim voldoende als je je hoofd in het kussen legt, maar je omgeving gaat er maar beperkte hinder van ondervinden. Men moet al heel goede oren hebben en de volumeknop maximaal opendraaien voordat het als luid omschreven kan worden. Het iMusic Bluetooth Kussen gebruik je dus niet bij veel omgevingsgeluid, het is eerder geschikt voor wanneer je zelf ergens rustig tot jezelf wilt komen met je favoriete muziek op de achtergrond. Omdat het ook niet zo veel geluid afgeeft zal ook je omgeving er niet te veel last van ondervinden. Ideaal voor kotstudenten of anderen die op hun kamer rustig muziek willen luisteren of een filmpje kijken op hun tablet of laptop.

De kleine minpuntjes: batterij en kussensloop

Ondanks de eenvoud en het gebruiksgemak van het iMusic Bluetooth Kussen zijn er een paar kleine hindernissen. Ten eerste is het gokken wanneer de batterij het gaat begeven. In tegenstelling tot de nieuwere bluetooth-toestellen kan je niet zien hoe ver de batterij al zit. Je kan dus midden in je serie zonder batterij vallen, wat best vervelend is als je knus in bed ligt en nog vlug een laatste aflevering wou kijken. Let wel op: zolang je niet vergeet de bluetooth ontvanger aan en uit te zetten gaat de batterij best wel lang mee. Als je dat combineert met het geregeld eens te herladen kom je niet zo snel in de problemen.

Een meer praktisch probleem is het dat het kussen geleverd wordt zonder kussensloop en het met zijn (x cm x cm) geen standaardmaat is. Omwille van de electronica erin zou ik niet aanraden het met water te wassen waardoor je ofwel heel goed moet opletten om geen vlekken te maken ofwel toch op zoek zult moeten naar een kussensloop.

Investeren om te genieten

Voor € 54,99 is het best wel een investering, daar kun je niet onderuit. Als je echter iemand bent die geregeld al liggend rustig wilt genieten van muziek of graag een filmpje kijkt voor het slapengaan, dan is dit zeker zijn geld waard. Het enige waar je nog rekening mee moet houden is dat je op termijn best een kussensloop bijkoopt en dat je af en toe er aan moet denken om het toestel op te laden.

Voor meer informatie en een eventuele aankoop kun je terecht op de site van MobileFun België.

 

 

Comments

comments