Met de LG G4 zet LG de lijn van de G2 en G3 getrouw verder. Naast een hoogstaande camera biedt de LG G4 een gebogen design gecombineerd met een haarfijn scherm, ondersteund door een krachtige batterij. Naast deze klassieke hardware-eigenschappen van de LG G reeks, zijn ook de LG-apps weer terug van weg geweest. De LG G4 brengt een ingebouwde afstandbediening voor je TV en aanverwanten, net als de mogelijkheid om twee apps op hetzelfde scherm te draaien. 

Stevige grip en gebruikservaring dankzij de gebogen lederen achterkant

G4_Genuine_Leather3

Gebogen design voor gebruiksgemak

Wat de LG G4 het meest onderscheidt van de andere smartphones in zijn prijsklasse is zijn lederen achterkant. Het gestikte leer geeft de LG G4 niet alleen zijn unieke stijlvolle uiterlijk, het zorgt er ook voor dat het toestel zalig in de hand ligt. De lichte boog in het ontwerp is voor sommige mensen opvallend, maar zij die bekend zijn met de LG-lijn weten dat dit reeds enkele jaren een kenmerk van LG is.

Dankzij het gebogen ontwerp ligt het toestel niet alleen beter in de hand, de locatie van de aan/uit knop en volumeknoppen op de rugzijde verbetert ook de gebruikservaring. Hoewel het even wennen is, voelt het na een tijdje veel natuurlijker aan. Het 5 inch scherm biedt een glashelder beeld wat van video of foto’s bekijken op het scherm een zeer aangename ervaring maakt.

De hoge kwaliteit van het display is een natuurlijke bedreiging voor de batterijduur van een smartphone natuurlijk, doch LG heeft een inhuis-kennis op dit vlak die je in rekening moet brengen. Niet alleen is de LG G4 is uitgerust met een 3000 mAh verwijderbare batterij, wat al zeldzaam in het huidige aanbod van high-end smartphones, de batterij is ook nog eens gemaakt door LG zelf. Een gewoonte die de producent reeds sinds vorig jaar aangeleerd heeft om tegemoet te komen aan de energie-eisen van hun schermen. Gecombineerd met de krachtige en toch energiebesparende Qualcomm® Snapdragon™ 808 processor, is het voor de LG G4 geen probleem om de dag door te komen bij normaal smartphonegebruik. Sterker nog, zelfs onze stresstesten vormden geen probleem voor de LG G4.

Een camera met de focus van een flitspaal en de opties van een reflexcamera

G4-lifestyleAan de achterzijde van de LG G4 heb je een 16 MP camera met een maximaal diafragma van f/1.8. Als je niet minstens een hobbyfotograaf bent, zegt je dat natuurlijk weinig, concreet wil het zeggen dat het makkelijker is foto’s te nemen met weinig licht.

Net zoals zijn voorganger komt de LG G4 met een laserfocus techniek die verwant is met die in flitspalen, wat de algemene kwaliteit van je foto’s ten goede gaat komen, vooral degene die je in de vlugte neemt.

Wat de LG G4 op fotovlak vooral onderscheidt van zijn voorgangers en concurrenten is de optie om de camera volledig manueel in te stellen. Sluitersnelheid, ISO-waarden en diafragma… Alles wat je op een reflexcamera kunt instellen, kan je ook aanpassen op de LG G4. Het maakt het geen vervanger van een reflexcamera en als je er niets van kent kun je er meestal meer kwaad dan goed mee doen, maar voor de hobbyfotografen is het een leuk extraatje.

Tot slot is er aan de voorkant nog een leuke 8 MP camera die je zelfs via gebaren kunt bedienen om selfies te nemen.

PDAshop_250x250_BEDe software touch

LG brengt ook een klassieker mee terug naar zijn nieuwe vlaggenschip: de remote app. Naar goede gewoonte is er een infraroodpoort ingebouwd in het toestel. In de app zelf is het enkel vragen beantwoorden (merk TV) en testen of enkele basisbedieningen werken om je LG G4 af te stemmen, daarna ben je vertrokken.

Verder is er ook nog de mogelijkheid om twee apps tegelijk te draaien. Hoewel dit beperkt is tot een standaard aantal apps (Google apps en nog een paar standaard apps zoals berichten en mail) is dit toch nog een handige functie om het maximum uit het scherm te halen. Op de LG G4 bespreking op ons Youtube kanaal demonstreren we dit trouwens. Zeker voor Google Maps is dit handig, je kan zo je navigatie op het scherm bijven volgen terwijl gelijktijdig toch nog je berichten, mails of browsers raadpleegt.

Wat onthouden we van de LG G4?

  1. Gebogen design met lederen achterkant waardoor de LG G4 aangenaam in de hand ligt en door de knoppen op de achterzijde eenvoudig te bedienen is
  2. Een glashelder scherm om van foto’s en video’s te genieten
  3. De batterijcapaciteit om vlotjes een hele dag doorsnee gebruik te kunnen overleven zonder zorgen.
  4. Camera’s van 16 MP (met laserfocus) en 8 MP om zowel gewone foto’s als selfies stijlvol te kunnen maken

De LG G4 biedt alles wat je van een high-end Android smartphone kunt verwachten. De minpunten in vergelijking met de tegenhangers bij Samsung en Sony zijn respectievelijk het ontbreken van de vingerafdrukscanner en de waterdichtheid. Dit wordt dan weer gecompenseerd door het gebogen design, de batterij en de schermervaring. Uiteindelijk zit je met € 649 € 459 in prijsklasse waar de spelers zich moeten onderscheiden door hun eigen focus te kiezen. Als je voor de kijkervaring en het nemen van foto’s gaat, zit je hoe dan ook goed met deze LG G4.

Overtuigd? Je kan hem hier bestellen en morgen in huis hebben.

Update 26 november 2016: aanpassing prijs

 

Comments

comments