Lifepack biedt een oplossing aan al ons smartphoneverslaafden die leven in angst van een lege batterij. Dit Kickstarterproject biedt een rugzak aan die naast een praktische indeling en een slot om je rugzak te verankeren, ook een ingebouwde batterij (herlaadbaar op zonne-energie) heeft waarmee je je smartphone kan herladen. Er is zelfs een interne kabel voorzien van de batterij naar een geheime zakruimte waar je je smartphone in kwijt kunt. Hiermee wordt Lifepack een rugzak die elke pendelaar of student zeker moet overwegen. En zeker de journalisten, bloggers en citytrippers raden we aan om deze Kickstarter te bekijken nu je nog een Lifepack aan een voordelige prijs kunt vastkrijgen. Haast je wel, want reeds 8 uur na de lancering had Lifepack reeds de zijn oorspronkelijk streefdoel binnengehaald! 

Kickstarter is een crowdfunding platform waarbij je producten kunt kopen aan een voordeelprijs als je bereid bent op voorhand te betalen en te wachten op de producent om zijn productieproces nog uit te bouwen. Daarvoor zal je voorschot immers gebruikt worden. Af en toe komen er daar echte pareltjes van projecten uit. Zo was het de geboorteplaats van Pebble, de smartwatch die een echte omwenteling veroorzaakte in de sector en van wearables een vaste waarde in de markt maakte. Af en toe vangt een van deze projecten dan ook het oog van onze redactie. De Lifepack behaalde op minder dan 3 dagen hun doelbedrag van € 20 000 en zit ondertussen al ruim over de € 200 000, maar liefst het tienvoudige van wat ze nodig hadden om van start te gaan. De campagne loopt nog door tot 28 april, dus je hebt nog de kans zelf in te tekenen.

Wat maakt de Lifepack zo speciaal?

Deze Kickstarterrugzak van het Canadese bedrijf Solgaard Design biedt een vernieuwd ontwerp van de traditionele rugzak. Wat maakt deze zo anders? Op het eerste zicht lijkt het toch maar een gewone rugzak (afmetingen: 46 x 29,5 x 15,2). Wij sommen even de voornaamste kenmerken van de Lifepack voor je op:

  • Lifepack conceptGescheiden indeling voor werk en leven: een vak is ontworpen voor zonnebrillen, kledij en aanverwanten terwijl het andere juist ontworpen is voor je laptop, tablet, schrijfgerief. Er is zelfs een apart vakje voor visitiekaartjes.
  • Waterafstotend en een schokbestendig vak voor de laptop: als extraatje heeft het bedrijf achter Lifepack trouwens ook een waterbestendige hoes toegevoegd aan het ontwerp. Dit was een van de zogenaamde ‘stretchgoals’, extra functionaliteiten die worden toegevoegd aan een Kickstarter project naargelang de mate waarin het originele streefbedrag overschreden wordt.
  • 4 verborgen zakken: twee in de schouderriemen, geschikt voor sleutels of oortjes, twee in de rugzijde van de rugzakken, groot genoeg voor reispassen of vliegtickets. Die laatste twee zijn als ‘stretchgoal’ geupgraded met een RFID-afscherming. Dat wil zeggen dat de zakken afgeschermd zijn van mensen met kwaadwillige bedoelingen en de ambitie om je kredietkaarten stiekem te kopieren. Een van die zaken heeft trouwens een rechtstreekse aansluiting op de batterij.
  • Batterij met 2 USB-poorten en zonnepaneel: de meest opvallende eigenschap van de Lifepack is ongetwijfeld de batterijpack. Deze kan een iPhone 6 tot 12 keer opladen en laadt onderweg terug op via het zonnepaneel. Zoals eerder gezegd, er is ruimte voorzien om intern de batterij te verbinden met een smartphone in de Lifepack zelf, als onderdeel van een de stretchgoals heeft Solgaard Design. Natuurlijk kan je hem er ook gewoon uit halen als dat makkelijker is om bijvoorbeeld twee toestellen te gelijk op te laden. Of wanneer je de batterij wilt gebruiken als boxen: er zit namelijk ook een Bluetooth-speaker in verwerkt.
  • Een ingebouwde veiligheidskabel die de rugzak vergrendelt en bierflesjes opent: een stevige stalen kabel die goed vergrendeld is in de rugzak zelf. Je kan deze gebruiken om ofwel de rugzak gewoon op slot te doen zodat niemand erin kan of de rugzak ineens vast te maken aan een bijvoorbeeld een tafel of een stoel. Handig als je even een pauze neemt op café en niet constant je rugzak in de gaten moet houden. Als leuk extraatje is het uiteinde ook ontworpen om te dienen als flesopener.

Wat kost de Lifepack?

Dat hangt er van af wanneer je het koopt. De winkelprijs zal $ 249 zijn, omgezet ongeveer € 220. Als je mee instapt in het Kickstarter verhaal – dit kan nog tot 28 april – heb je er eentje voor $ 149, of ongeveer € 130. Er zijn ook aparte aanbiedingen als je er twee of meer wilt kopen, inclusief een set van 20 voor bedrijven waarbij men zelf het logo erop kan laten borduren.

Als je nog student bent en nog snel bent, kun je er nog eentje vastkrijgen uit de studentenbatch. Dit zijn 500 Lifepacks die Solgaard Design apart gezet heeft voor studenten en waarvan er momenteel nog een 160-tal over zijn. Die komen aan $ 125, ongeveer € 110 dus.  Let wel op dat je aan de voorwaarden voor deze doelgroep voldoet en dat je er op tijd bij bent!

Waar moeten we op letten bij deze Kickstarter Lifepack?

Lifepack 10 featuresHet schema voor de Lifepack: geduld is een vereiste

Solgaard Design heeft een goede reputatie op Kickstarter. In het verleden lanceerden zij reeds succesvol Interlock, een Kickstarter voor een fietsslot. Dat schept goede hoop voor een tijdige uitrol van de Lifepacks, volgens hun planning zouden deze in oktober 2016 uit de fabriek moeten rollen. Net te laat voor het nieuwe schooljaar, helaas dus. Hou er wel rekening mee dat het niet het eerste Kickstarter project met vertraging zou zijn, doch opnieuw: dit bedrijf heeft een goed trackrecord bij Kickstarter en dat is al veel meer dan de meesten kunnen zeggen.

Er kunnen nog extra’s bijkomen

Alle ‘stretchgoals’ zitten er nog niet op. Solgaard Design had oorspronkelijk hun laatste onbehaalde strechtgoal staan op $ 500 000 en dit zou een zwarte uitgave van de Lifepack zijn (iedereen kan kiezen welke kleur hij wil). Recent hebben zij dit echter aangepast als reactie op het succes van hun Kickstarter campagne. De zwarte Lifepack komt er nu reeds bij $ 300 000 (momenteel staan ze op $ 257 000 met nog 22 dagen te gaan) en bij $ 500 000 beloven ze nog een noemenswaardige upgrade van de batterij / speakers die met de rugzak geleverd worden.

Wat denken wij van de Lifepack?

Wij zijn alvast verkocht. Als student of pendelaar ben je genoeg onderweg om de schrik te kennen met een lege batterij te vallen halfweg de dag of op enkele uren van thuis. Als blogger en citytripper houden we gewoonweg van de functionele indeling. De Lifepack is niet alleen de ideale rugzak om je door de dag mee te krijgen, ook voor een weekendje uit biedt hij net genoeg ruimte om dienst te kunnen doen. We raden iedereen met interesse dan ook aan de Kickstarter campagne en bijhorend filmpje zelf even te bekijken. Het zal nog wel even wachten zijn, maar het is een handige rugzak en eens het Kickstarterproject afsluit, gaat hij onherroepelijk $ 100 meer kosten.

Interesse? Klik hier voor hun Kickstartercampagne of lees de specificaties hieronder!

lifepackspecs

 

 

 

Comments

comments