Voor €199 en je smartphone kun je dankzij de Logi Circle draadloze camera dag en nacht alle activiteiten bij je thuis volgen. Via een eenvoudige app op je smartphone kun je je huis in de gaten houden en ongewenste bezoekers onmiddellijk vatten, maar dankzij de “live view” optie is de Logi Circle niet alleen een veiligheidscamera, maar eigenlijk ook een goede babyfoon, huisdieroppas of… spionagemiddel om je overspelige partner te betrappen ;).

Het oog wil ook wat

Mijn eerste indruk was onmiddellijk positief. Al was het maar dankzij de compacte doch zeer kleurrijke verpakking. Bij het openen van de doos is het eerste wat je opvalt het mooie strakke design van de camera. Een kleine bal ter grootte van een tennisbal die magnetisch bevestigd is aan een strakke, kleine voet. Het feit dat de camera magnetisch bevestigd is, zorgt ervoor dat je de camera eventueel ook ondersteboven zou kunnen hangen. Je kan het toestel zo plaatsen in een strak modern interieur zonder dat het opvalt. Vastmaken kan met een herbruikbare plakstrip of met schroeven. Wanneer je de camera graag in verschillende ruimtes gebruikt, plaats je hem gewoon op een stabiele basis en is vastmaken niet echt noodzakelijk.

Installatie en gebruik van de Logi Circle

Om de Logi Circle te gebruiken, hoef je absoluut geen geek te zijn. Je downloadt de app (vanuit de Apple App Store of de Android Play Store). Na het installeren van de app maak je een Logi account aan. Via dit account worden alle beelden gratis in de cloud opgeslagen. Je kan ze van hieruit opslaan naar bijvoorbeeld Google Drive of Dropbox. Enige nadeel is natuurlijk dat de initiële beelden steeds in de Logi Cloud worden opgeslagen. We zullen er maar van uitgaan dat dit veilig is. Je vervolgt de eenvoudige stappen van de set-up en op het einde krijg je dan de beelden van de Logi Circle op je smartphone of tablet.

Met de app kun je alle instellingen regelen: hoe moet het beeld worden weergegeven, moet het opgeslagen worden in de cloud, wil je een knipperende led, volume,… En voor wie dat niet zo duidelijk is, je kan gewoon op de link klikken voor Logi ondersteuning.

De kwaliteit van de videobeelden en het geluid is zeer goed. Dit zowel in de live- als in de opnamemodus. Er is een infraroodfunctie voorzien, zodat ook ’s nachts opnemen geen enkel probleem is. Wel opletten: de beelden blijven slechts 24 uur in de app beschikbaar. Als je ze dus niet automatisch in de cloud bewaart, moet je er tijdig aan denken om ze op te slaan.

Wil je niet elk vastgelegd moment herbekijken? Kies dan voor de “Day Brief” optie. Via deze optie krijg je in 30 seconden een overzicht van de meest interessante momenten van die dag.

Naast de opneemfunctie is het live uitzenden van de beelden natuurlijk de grootste troef van de Logi Circle. Dit zorgt er voor dat ik mijn partner instructies kon geven bij het koken, mijn zoontje kon sussen terwijl hij in zijn bedje lag of onze poes kon doen verschieten toen ze op de keukenkast sprong. Hierdoor was de Logi Circle voor mij ook de ideale babyfoon mét camerafunctie. Voor mij onmiddellijk de belangrijkste reden om de Logi Circle in huis te halen. Een babyfoon met camerafunctie kost al snel veel geld. Hier krijg je dezelfde opties als een babyfoon, met bijkomende voordelen: je kan het toestel bedienen met je smartphone, beelden kunnen opgeslagen worden en in vergelijking met heel wat babyfoons op de markt heb je een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De camera past zich aan de hand van de lichtomstandigheden aan en schakelt bij weinig of geen licht automatisch over naar de nachtmode. Als je dus altijd graag hebt willen weten wat die hond van je ’s nachts toch allemaal uitsteekt… haal de Logi Circle dan maar snel in huis.

Interesse? Vandaag besteld is morgen in huis bij Coolblue.

Comments

comments