Het Logitech K400+ wireless touch toetsenbord is klein maar fijn. Het is daardoor ideaal voor mensen die thuis een multimedia center hebben gekoppeld aan hun TV, of voor mensen die een presentatie moeten geven en een mobiel toetsenbord en touchpad daarbij willen gebruiken. De prijs voor dit handig stukje technologie is slechts € 44,99.Oorspronkelijk haalden we het Logitech K400+ wireless touch toetsenbord in huis omdat dit wel een essentiële aanvulling op een NEXXT PC is, maar al snel kwamen we tot de ontdekking dat het ook op de werkvloer een plaats verdiende en zelfs als backuptoetsenbord voor een Mac gebruikt kan worden.

Wat krijg je voor € 44,99?

Diegenen die onze unboxing video destijds gezien hebben weten het al, maar voor de goede orde overlopen we nog even wat er in de verpakking zit. Je moet even zoeken, maar naast het toetsenbord zit er vooraan de ontvanger bij. Toegegeven, we hebben er zelf even naar moeten zoeken. Nadien kun je het ontvangertje gelukkig veilig bewaren in een voorziene ruimte naast de batterijen. Het toetsenbord zelf is ongeveer 36 x 14 cm groot. Net klein genoeg om niet in de weg te liggen in de zetel of bij een presentatie, tegelijk net groot genoeg om een aangename ervaring aan te bieden terwijl het nog ruimte biedt voor een klein maar praktisch touchpad.

Waarvoor kun je het Logitech K400+ toetsenbord nu gebruiken?

Op zich kun je het Logitech K400+ toetsenbord gebruiken op elk Windows-toestel dat een vrije USB-poort heeft. Je steekt de USB-ontvanger in de vrije poort en wacht (hooguit enkele minuten, afhankelijk van je toestel) tot Windows je zegt dat het nieuwe apparaat klaar is voor gebruik. Vanaf dat moment is het gewoon de aan/uit knop (strategisch verborgen aan de achterkant van het toetsenbord) in de juiste stand zetten en je bent vertrokken.

Een numeriek toetsenbord ontbreekt, maar in de plaats daarvan vind je wel een handig touchpad waardoor je geen muis meer nodig hebt. Boven het touchpad vind je dan ook ineens de mute- (geluid uit), omlaag- en omhoogtoets voor het volume. Bijzonder handig voor de mensen die het gebruiken als aanvulling op hun multimediacentrum natuurlijk.
Laptop keuzehulp - 728x90

Onze ervaring met het Logitech K400+ toetsenbord?

Logitech lanceerde het K400+ toetsenbord vooral gericht op mensen die een multiemediacentrum gekoppeld hebben aan hun TV en daarvoor een toetsenbord zoeken. Vandaar ook dat je redelijk wat van hun reclame terugvindt onder de hashtag #savethecouchpatato. Wel, reclame, het was een heuse wedstrijd die ze eraan gekoppeld hadden.

Wij vonden dat de Logitech K400+ in de eerste plaats een zalige aanvulling voor de NEXXT PC stick was (hou GeekyTown zeker in de gaten voor de review daarvan). Daarnaast merkten we op dat we het ook vooral gebruikten op presentaties waarbij we een website of software moesten demonstreren voor een groep mensen. Dankzij de eenvoudige plug and play konden we met ons draadloos toetsenbord losbreken van de pc vooraan de zaal om meer interactief onze uitleg te kunnen geven. Alle functies van Windows zijn trouwens ondersteund, van scherm wisselen, aan/uit zetten, de muziekspeler bedienen…

Toen we het Logitech K400+ toetsenbord met een Mac mini testten, waren de resultaten helaas iets minder. De Mac herkende het toetsenbord en het touchpad zonder problemen, net zoals de mute- en volumeknoppen. Helaas liet het hier en daar wel steken vallen. We hebben vruchteloos gezocht naar waar de ‘@’ zou staan , net zoals de ‘#’. Twee toetsen die bij de Apple-toetsenborden standaard ook op andere plaatsen staan.

Het eindoordeel voor het Logitech K400+ toetsenbord

Wij zijn fan! Voor € 44,99 heb je een perfect toetsenbord voor on the go. De mensen die graag vanop afstand series bekijken via hun computer, of het nu op het pc-scherm of op een extern scherm is, zijn hier zeker mee gediend. Ook mensen die veel demo’s geven waarvoor ze voor een grote groep mensen moeten werken op een extern scherm en niet graag vast zitten achter de bureau van de projector, gaan dit waarderen. Alleen Apple-gebruikers vallen helaas wat uit de boot, maar die hebben ongetwijfeld wel een app op hun iPhone of iPad 🙂

Overtuigd? Je kan het toestel morgen al in huis hebben via Coolblue. Klik hier!

Goed nieuws! Sinds kort kun je ons ook volgen op Bloglovin! Klik hier!

 

Comments

comments