Pokémon Photo Booth is een recente extra van Nintendo voor de Pokémonfans ter ere van 20 jaar Pokémon. Je kan eenvoudig vanop je smartphone een Pokémon-touch geven aan je foto’s. Helaas kan je slechts kiezen uit een beperkt aantal templates en momenteel is de app alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Niettemin blijft het best wel een grappig appje dat kan leiden tot grappige foto’s voor bijvoorbeeld Instagram, Facebook en Twitter. Als je tenminste voorbij de censuurcommissie van Nintendo geraakt, want de app weigert een heel resem aan woorden wegens “profanity”. Jaja, zelfs Pokémon liefde is al gecensureerdpokémon photo boothDe app op zich is zo simpel als het maar kan zijn. Je kan ofwel een kadertje met teksten uit het Pokémonspel toevoegen ofwel je profielfoto in de Pokéballsfeer plaatsen. In het eerste geval zijn de keuzes dan ook nog beperkt tot enkele standaardtemplates. Dat wil zeggen dat je hooguit een of twee namen kunt invullen.

Censuur in Pokémon Photo Booth: GeekyTown is een scheldwoord, makak geen probleem

Geloof het of niet, er zit censuur in deze app wegens ‘profanity’. Afhankelijk van het woord dat je probeert in te geven, loop je de kans op een boodschap van Nintendo “Your message appeared to contain profanity. Please try again” (“Je bericht lijkt grove taal te bevatten. Probeer alsjeblieft opnieuw“).

pokémon photo booth 2De woorden die wij gebruikten waren ‘GeekyTown‘ en ‘GeekyTown.Be’. Omdat we ons afvroegen wat Nintendo buiten onze merknaam nog als een scheldwoord opvat zijn we aan het testen geslaan: ‘homo‘, ‘neger‘, ‘nigger‘ en ‘lesbian‘ geraakten niet door de filter. ‘Makak‘ en ‘randdebiel‘ waren dan weer geen probleem.

Op zich snappen we dat Nintendo hun merknaam wat wil beschermen, de manier waarop echter… Dit is ronduit belachelijk.

Gewoon grappig, niet meer niet minder

Laten we toch eerlijk zijn: als je een Pokémonspeler bent  of een fan van de serie (nu of in het verleden) is het gewoon lachen 🙂

Helaas is de app momenteel alleen beschikbaar voor iOS. Androidgebruikers moeten nog even geduld hebben en de Windows Phone-gebruikers? Daar heeft Nintendo het nog niet eens over.

Heb je een iPhone of iPad en wil je het eens proberen? Klik hier om Pokémon Photo Boot te downloaden.

(Wel niet vloeken 😉 )

Comments

comments