De Polar A360 oogt vanop het eerste zicht als een elegante, zei het enigszins strakke smartwatch. Achter dat design zit een basic smartwatch met een degelijke hartslagmeter verborgen; Als leuke extra is de Polar A360 dan ook nog eens waterdicht, waardoor hij zeker voor zwemmers een aanrader is. Bij sporters, en naar verluidt vooral bij vrouwen, zal de Polar A360 in de smaak vallen omdat hij een kwaliteitsvolle hartslagmeter levert zonder de nood aan een hartslagmeter rond de borst.

De eerste indrukken van de Polar A360

Polar A360 blackHet activeren van je Polar 360 kan de eerste keer (of keren) wel wat doorzettingsvermogen vragen. Je hebt hoe dan ook een account op PolarFlow nodig. Dit is je online agenda op de site van Polar waar al je trainingsgegevens bijgehouden zullen worden. Als je al meerdere Polar-producten hebt, ben je er ongetwijfeld al vertrouwd mee, anders kun je deze account later gebruiken om er ook andere Polar toestellen mee te koppelen. Zo werkt ook de Polar Beat-app en de Polar-weegschaal samen met het geheel.

Je kan de Polar A360 synchroniseren en activeren via een bluetooth verbinding of een micro-USB-kabeltje en je laptop/macbook. Aangezien je de eerste keer vaak nog enkele stevige firmware updates zult moeten doorvoeren raden wij je aan om het via de tweede manier te doen. Maak dus eerst een account aan op PolarFlow en voeg via de site de Polar A360 toe aan je account.

Polar A360 als smartwatch met batterijkracht

Polar A360In het gebruik zul je de Polar A360 al snel ervaren als een vlotte vervanging voor je traditioneel horloge. De helderheid van het scherm laat zeker niets te wensen over, alleen durft het al eens snel uit te vallen om de batterij te sparen. Een klein minpuntje, maar gezien de lange batterijduur nemen we dat er graag bij. Als we geen sportsessie registreerde haalde de Polar A360 vlotjes 4 à 5 dagen voordat we hem moesten opladen. Dat opladen gebeurde ook redelijk snel, het enige waar je op moet letten is dat de USB-poort niet nat is wanneer je begint te laden.

Optioneel kun je ook de melding van je smartphone laten weergeven. Daarbuiten heeft de Polar A360 bitter weinig functionaliteiten van een smartwatch, maar zoals we bij de Alctactel Onetouch watch al zeiden: eigenlijk merken we dat nauwelijks. Berichten lezen en het beheren van inkomende gesprekken zijn zowat de meest gebruikte functionaliteiten van een smartwatch en dat de Polar A360 op een degelijke manier.

Via de Android-app kan je instellen welke apps meldingen mogen doorsturen naar je pols, bij de iPhone app kun je alleen beslissen of de meldingen van je toestel doorkomen of niet. Bij beide kan je nog een alarm instellen en inkomende oproepen opnemen of afwijzen. Enigste minpuntje is dat hij soms wel de verbinding durft te verliezen, maar dat is voor de meeste smartwaches nog zo helaas. 

Als sportwearable

Polar A360 blackAls sportwearable is de Polar A360 een mooie stukje technologie. Tijdens de sportactiviteit geeft de Polar A360 via een kleurcode aan in welke hartslagzone je precies zit. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kun je nog wat scrollen om de informatie die in beeld hebt zelf te kiezen.

Na het sporten kun je de eerste samenvatting van je training al raadplegen. Vanuit de Polar A360 zelf kun je slechts een beperkt aantal sportactiviteiten selecteren, maar naderhand kun je via de app of de website nog correcties toevoegen. Je kan ‘other indoor’ veranderen naar ‘Crosstrainer’ of ‘Bootcamp’ of de afstand van je jog aanpassen (de app zal zelf een schatting toevoegen maar die is vaak nogal gul voor je afgelegen afstand).

Voor een verhoogde nauwkeurigheid kun je ook altijd een Polar H7 bluetooth hartslagmeter koppelen aan je Polar A360. Als leuke extra kun je dan ook een fitnesstest doen via de A360.

Een van de meest opvallende eigenschappen is de alarmfunctie voor als je te lang stil stil zit. Je krijgt gewoon een trillende reminder op je pols en een onverbiddelijke notatie in je geschiedenis als je er geen gevolg aan geeft. Er is ook tijd en moeite gestoken in de taal die app gebruikt, het gaat wel degelijk om een sportieve en bemoedigende ondertoon, hoewel de verwijten dat je te lang stil zit al snel stiefmoederlijk gaan aanvoelen. 

PolarFlow

Polar A360De PolarFlow website zal je al snel vertrouwd worden, het is een mooi staaltje van layout en gebruiksvriendelijkheid. Je hebt al snel een duidelijk overzicht van hoe je sportgedrag is. Voor mensen die een duidelijk beeld willen hebben van hun sportief gedrag is het geheel van de Polar A360 en PolarFlow een onmiskenbare meerwaarde.

Je moet wel opletten, elke dag 100% halen is niet eenvoudig en ook niet noodzakelijk het doel. Een grondige sportsessie doet je al snel over de 150% gaan waardoor je weekgemiddelde al snel terug op pijl ligt al haal je op rustdagen slechts 50 tot 80%.

Eindoordeel

Wij zijn fan van de Polar A360. Voor € 179 heb je een degelijke smartwatch die je kan begeleiden tot een gezondere levenstijl. Het scherm is helder en leesbaar in alle omstandigheden en de batterijduur geeft geen reden tot klagen. De bijhorende app is degelijk onderbouwd en balanceert tussen schoolmeester bij de verwijten van het stilzitten en coach bij de boodschappen na elke training of actieve dag. 

Interesse? Bekijk dan zeker ons review filmpje of klik hier om er onmiddellijk eentje in huis te halen. Let wel op dat je de juiste maat bestelt, er is een meetbandje te downloaden via de Coolblue site.

Overtuigd? Klik hier om te kijken hoe snel je hem in huis kunt halen!

Twijfel je nog steeds? Bekijk vlug ons filmpje hieronder voor meer informatie

 

Comments

comments