De Ricoh WG-M1 is een directe concurrent voor actiecamera’s zoals de GoPro. De WG-M1 mikt echter vooral op mensen met een actieve en vooral natte hobby. Het is een stevige schokbestendige en waterdichte camera die al je avonturen al zwemmend, duiken of kajakkend zal vastleggen. Via een WiFi-verbinding kan je ook via je smartphone alles bekijken en zelf bedienen, maar zoals je al voelt aankomen heb je een stevige smartphone nodig om er ook gebruik van te maken in die omstandigheden. 

Ricoh WG-M1De Ricoh WG-M1 is een klein stevig toestel dat ofwel in een zwarte ofwel in een oranje uitvoering komt. Op het 1,5 inch kleurenscherm kun je zowel de filmpjes die je al gemaakt hebt bekijken (met geluid, stereo-opnames) als het toestel zelf bedienen. Zoals al gezegd kan die bediening ook via een app, beschikbaar voor zowel Android als iPhone.  Die verbinding vereist echter wel een WiFi-netwerk dat gegenereerd wordt door de Ricoh WG-M1 zelf, wat wel enkele nadelen met zich meebrengt.

Ten eerste is het een extra belasting op de Ricoh WG-M1 zijn eigen batterij. Normaal kan met de Ricoh WG-M1 ongeveer 3,5 uur opnames maken, maar met WiFi op haal je dat lang niet. De belasting voor de Ricoh WG-M1 zelf moet je echter niet als limiet nemen, je zal zelden een smartphone vinden die zo lang mee kan draaien. (Los van het feit dat je een smartphone moet vinden die in zo een wilde / vochtige omstandigheden kan werken. Behalve de Xperia Z reeks van Sony zouden we niets durven aanraden).

De 14MP opnames die je maakt met de Ricoh WG-M1 zijn kwalitatief mooi genoeg om erna vlotjes af te spelen op het HD scherm van je smartphone of zelfs op een 42 inch smart-TV. Hou wel wel weer rekening met het feit dat je bovenop de € 219 van de Ricoh WG-M1 zelf nog tussen de € 15 en de € 60 zult moeten bijleggen voor een SD-kaartje.

Onze ervaring met de Ricoh WG-M1

Wij waren best tevreden over de kwaliteit van de opnames, de gebruiksvriendelijkheid van de app en batterijduur van de Ricoh WG-M1. Wel moeten we nageven dat je als extra kost de geheugenkaarten en een degelijke set mounts moet meerekenen, en dat kan al snel oplopen.

Waterdichtheid was geen probleem maar opnames in het donker waren helaas een grote teleurstelling. We hebben hem uitgeprobeerd in een spelletje lasergamen bijvoorbeeld en daar waren de opnames kwalitatief in orde maar de belichting zorgde ervoor dat je niet veel er van kon maken. Een infraroodmodus hadden we toch zeer gewaardeerd. De app maakt het gemakkelijk om alles snel te delen via sociale media.
Videocamerashop_algemeneshopbanner_728x90

Samengevat?

De Ricoh WG-M1 (€ 219) biedt je een gelijkaardige ervaring als actioncamera’s zoals de GoPro. Concreet vergeleken met die GoPro is het wel een stukje scherper geprijsd en als bonusje is hun statief de standaard van de markt en niet gebonden aan een merk.

Comments

comments