Samsung blijft consequent in hun strategie: de duurdere maar stijlvolle smartphone blijft hun voornaamste jachtterrein. De nieuw aangekondigde versie van hun vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge, bieden verbeterde batterijduur (en koeling) aangevuld met een significante upgrade voor de camera. Een nieuwe gok van Samsung wagen ze samen met Facebook: investeren in VR. De mensen die nu hun nieuwe toestellen pre-orderen krijgen de Samsung VR gear er dan ook al gratis bij.

Samsung Galaxy S7 (€ 699) en S7 Edge (€ 799)

samsung mwc16Respectievelijk 5,1 en 5,5 inch groot, volgen de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge de lijn van hun voorgangers. Het is vooral onder de motorkap dat de veranderingen gebeurden. Zowel de batterijcapaciteit (3000 mAh voor de S7, 3600mAh voor de Edge), de processor als de interne koeling is gronding herwerkt om vooral de gamers een betere ervaring te geven.

Niettemin zul je er ook weer duidelijker en langer je foto’s in alle glorie kunnen bekijken. Dankzij een nieuwe techniek, genaamd Dual Pixel technologie, beweert Samsung alvast de kwaliteit van je foto’s gevoelig te verbeteren. Tijdens het MWC-congres in Barcelona werd dit gedemonstreerd door een aantal vergelijkende foto’s met de iPhone 6s te tonen.

Natuurlijk beweert elke smartphone fabrikant dat bij de lancering van een nieuw toestel, dus we wachten tot we een review unit in hadden krijgen om de test zelfs te doen naast onze eigen iPhone 6.

Samen met Facebook gokken op VR

samsung gear vrHet is in onze ogen een beetje voorlopen op de technologie, maar Samsung en Facebook zien blijkaar nu al véél toekomst in de virtuele wereld.  De VR gear werkt momenteel alleen nog maar met de duurste Samsung toestellen (Notes 5, S6, S7 en hun Edge versies). De beperkte ervaring die wij met de VR gear hadden was best al indrukwekkend, maar het blijft natuurlijk een heel gedoe om de bril en smartphone op te zetten natuurlijk en daarnaast is het ook niet bijster sociaal. Dus het zal toch iets zijn voor binnenhuis. Hoe dan ook, Mark Zuckerberg verscheen zelf op het Samsung persevent om zijn geloof in het project te verkondigen, dus er zal wel een langetermijnvisie zijn.

Tegelijk brengt samen dan ook de Samsung Gear een camera waarmee je reeds in 360 graden beelden kunt opnemen. Helaas werkt ook dit speeltje alleen maar met de laatste modellen van Samsung (de S6 en S7 reeks).

samsung S7 promo

Hoe onthouden wij Samsung na MWC16?

Samsung blijft doen wat ze al jaren doen: prijzige vlaggenschepen maken die elk jaar weer de lat iets hoger leggen voor de hele Android-industrie. Hiermee bevestigen ze hun reputatie als de Apple van de Android-wereld. Ja, je betaalt ongetwijfeld iets meer voor hun merknaam én ja ze tweaken hun toestellen en nieuwe concepten zodat je wel de laatste nieuwe moet kopen. Niemand heeft ooit beweerd dat stijl en vernieuwingen  goedkoop waren natuurlijk.

Interesse in de virtuele wereld van SamSung? Klik hier en pre-order de Samsung S7 of Samsung S7 Edge samen met een gratis VR Gear ter waarde van €99!

Comments

comments