De Sony SmartBand Talk SWR30 brengt de functionaliteiten van een basis smartwatch in het design van een activity tracker (stappenteller / bewegingstracker). Met zijn elegant en slank design springt hij een stuk minder in het oog dan een Pebble. Toegegeven, ondertussen zijn er smartwatches op de markt die qua design niet te onderscheiden zijn van een gewoon horloge, de SmartBand Talk SWR30 blijft toch elegant om rond je pols te hebben. De functionaliteiten zijn ook quasi gelijk aan die van een smartwatch, op de leesrichting van het scherm na. 

Moeilijk lezen

Op het eerste zicht geloof je niet dat de SmartBand Talk SWR30 zo veel functionaliteiten heeft, maar als het er op aankomt moet de SmartBand Talk SWR30 zeker niet onderdoen voor een SmartWatch. De term “SmartBand” klinkt nogal misleidend, de functionaliteiten verschillen niet van een standaard smartwatch. Het enige nadeel is de leesrichting, alle berichten verschijnen evenwijdig met je pols. Noodzakelijk, anders zou het scherm belachelijk smal zijn om tekstberichten weer te geven (met geluk past een vijfletterwoord), maar het blijft toch een stuk minder eenvoudig dan aflezen van een Sony SmartWatch 2 of Pebble.


SmartBand Talk SWR30 aan? Bellen met de Smartphone in de zak

Verrassend genoeg heeft de kleine SmartBand Talk SWR30 zowel een luidspreker als microfoon aan boord. Je kan dus perfect een telefoongesprek voeren zonder je smartphone uit de zak te halen. De gesprekskwaliteit tijdens is ook een aangename verrassing. Je kan gewoon verder doen met wat je bezig was, de SmartBand Talk SWR30 filtert omgevingsgeluid goed weg.  Geen nood om je zorgen te maken dat je je pols tegen je mond gaat moeten wrijven om een degelijk gesprek te voeren dus.

Overal stappen tellen, Sony Lifelog app volgt je leven

De SmartBand Talk SWR30 heet niet alleen het design van een stappenteller, ook het standaardscherm straalt dit uit. Met elke stap telt de SmartBand Talk SWR30 verder naar je dagelijkse quota. Tegelijk heb je op de achtergrond de Sony Lifelog die alles nauwgezet bijhoudt. Op het einde van de dag kun je dat herbeleven in je tijdslijn. Dat heeft zijn charmes en mogelijk ook zijn nut, maar wekt ongetwijfeld op termijn ook twijfels op vlak van privacy. Uiteindelijk weet die app wel echt véél van je. Nu goed, dat is je eigen keuze uiteraard. Elk voordeel heeft zijn prijs, zeker bij (gratis) apps. Sony ziet het eerder als een digitaal dagboek dat je ook als agenda kunt gebruiken. Aangezien je ook nog eens voice memo’s kunt nemen, hebben ze ergens wel een punt natuurlijk.

Als je de Sony app niet vertrouwt of er niet genoeg aan hebt kun je via Google Play trouwens nog extra apps downloaden.

Een SmartBand voor iedereen

Een laatste puntje: de SmartBand Talk SWR30 is er voor iedereen. Ten eerste komt hij standaard met 2 formaten van armband zodat hij zeker past. Tot slot kun je ook individualiseren door naderhand een armband in een kleur naar keuze bij te bestellen. Stijlvol, niet? Mag ook wel voor een goede € 25 extra natuurlijk.

SmartBand Talk SWR30: elegantie voor € 147,77

De slotsom van onze review? De SmartBand Talk SWR30 blinkt uit in simpele elegantie. De prestaties komen hier ook mee overeen. De gesprekken verlopen vlot en het is een droom van een stappenteller. Alleen het aflezen van tekst op het scherm verloopt wat lastiger en de apps zijn nog niet zo uitgebreid, hoewel de Lifelog app van Sony al veel goed maakt. Het is wat prijzig, maar als je het in verhouding plaatst met de smartwatches in het algemeen valt het best wel mee. Kwaliteit en elegantie aan een prijsje dus. Je kan deze ondermeer bestellen bij Coolblue. 

Comments

comments