De strijd voor de beste mobiele speaker is al een tijdje bezig, wat zowel de prijs als de kwaliteit alleen maar ten goede komt. De UE Mini Boom is een toestel van Logitech en komt in allerlei kleuren. Wij kregen alvast de zwart/rode versie. De Mini Boom is het kleine broertje van de Ultimate Ears Boom, een toestel dat erom gekend staat zijn klank 360° te laten weerklinken. Wie de Boom kent, zal meteen opmerken dat de Mini Boom niet meer de vorm van een fles heeft, maar van een klein ovalen doosje dat vlot mee te nemen is in de hand. De ronde hoeken zijn dan ook iets wat we kunnen terugvinden in elk modern en trendy toestel (zelfs mijn laptop heeft afgeronde hoeken).

De Mini Boom in verschillende kleuren te krijgen, bij ons is de buitenkant gewoon zwart, met een trendy rode grill. De grill kan eveneens in het zwart, geel, wit,… en ook de rubberen buitenkant (wat wel eens van pas kan komen bij een lichte val of bots) is in diverse kleuren te verkrijgen.

Koppeling

De Mini Boom kan op verschillende manieren gekoppeld worden aan jouw favoriete toestel. Hoewel de doos vermeldt dat het toestel ontwikkeld is voor alle Apple-apparaten, werkt hij perfect samen met mijn Android-telefoon en Windows-computer. De eerste methode om de speaker te koppelen aan je toestel is eenvoudigweg via de 3,5mm jack (het kabeltje is trouwens meegeleverd). De tweede methode, die me al veel interessanter lijkt, is via Bluetooth. Het koppelen is zeer eenvoudig, met een druk op de knop bovenaan het toestel, of via de ingebouwde NFC-chip.

2014-05-30 14.56.40

De Bluetooth-koppeling werkt met verschillende smartphones en mijn computer zonder problemen, wat alvast een groot pluspunt is. Bovendien kan je met 2 toestellen tegelijkertijd gekoppeld zijn, en afwisselend muziek afspelen. Met de overgang van het ene toestel naar het andere durf ik wel eens problemen te hebben, maar het lijkt me een functie die mooi meegenomen is. Je bent vast niet van plan veel te mixen tussen je 2 smartphones…

Verder kan de Mini Boom tot 8 verschillende Bluetooth-connecties onthouden. Wanneer je meerdere toestellen verbindt, zal de koppeling met de eerst aangesloten apparaat verdwijnen, maar gezien de eenvoud om een nieuwe te maken lijkt me dit geen probleem. De Bluetooth-verbinding zou een 15 meter ver moeten kunnen gaan.

Verder kan je de Mini Boom ook koppelen met een andere Mini Boom. Je kan ze samen laten klinken voor een betere stereo ervaring of nog luidere muziek. Persoonlijk heb ik dit niet kunnen ervaren gezien er maar 1 toestel geleverd was. Wie hier ervaring mee heeft, kan deze altijd delen bij de commentaren.

Onderweg2014-05-30 12.52.58

Zoals in het begin van deze review aangehaald, dit is een mobiele speaker, niet alleen door zijn compacte vorm, maar ook dankzij de ingebouwde batterij. Opladen kan eenvoudig via micro-USB (dezelfde standaard als de meeste smartphones). Er is enkel een USB-kabeltje bijgeleverd in de doos, maar gezien ik al genoeg stopcontact-naar-USB omvormers heb en USB-poorten op elke laptop zitten, lijkt me dat geen grote hindernis. De batterij zou een 10 uur moeten meegaan wat tijdens het testen geen probleem was. Uiteraard is dit wel afhankelijk van hoe luid je de speaker laat spelen en welke verbindingsmethode je gebruikt. Bluetooth zal altijd meer energie verbruiken dan de aansluiting met een kabeltje.

De speaker gaat ook vanzelf in een soort van ‘slaapmodus’ wanneer er geen activiteit is gedurende een bepaalde periode. Ik gebruikte de Mini Boom ook aan mijn laptop om naar een film te kijken ‘s avonds gezien de ingebouwde boxen van mijn laptop minder kwalitatief geluid leveren. ‘s Ochtends kon ik gewoon verdergaan met luisteren naar muziek, ondanks dat het toestel de hele nacht bleef aanstaan.

Wanneer je onderweg benieuwd bent naar het batterijniveau van het toestel, de equalizer-instellingen of andere instellingen kan je ook gewoon terecht in de ‘UE MINI BOOM’-app (beschikbaar voor iOS en Android). Deze app geeft je immers toegang tot allerhande instellingen. Via de app kan je eveneens de duomodus activeren en de firmware van het toestel updaten.

Verder is het ook interessant de Mini Boom mee te nemen in de wagen wanneer je geen Bluetooth-koppeling in de wagen hebt, hij beschikt immers ook over een ingebouwde microfoon zodat je handenvrij kunt bellen (leg het toestel wel ergens dichtbij zodat het je stem kan opvangen).

Conclusie

De Logitech Ultimate Ears Mini Boom is 1 van de beste mobiele boxen die ik heb gezien/gehoord. Het geluid is van goede kwaliteit en het toestel speelt luid genoeg om de gemiddelde woonkamer te vullen. Verwacht uiteraard geen kwaliteit van een professionele geluidsbox, maar voor dit kleine toestel met de prijs van €99 scoort hij zeer goed. Te benadrukken is dat het toestel vooral gericht is voor muziek met wat bass, en klinkt altijd wat beter wanneer je recht voor het toestel zit. Gezien de prijs/kwaliteit ben ik echt overtuigd van dit toestel en kan ik het enkel aanraden voor wie op zoek is naar een goede, kleine en kwalitatieve speaker.

Comments

comments